sobota 23. júla 2016

Hypotéka pre mladých opäť prešla zmenou

Od 1.6.2016 sa však opäť menia podmienky získania hypotéky pre mladých so štátnym príspevkom. S prichádzajúcim letom sa výrazne znížila hranica hrubého príjmu posudzovaného pre získanie zvýhodnenej hypotéky pre mladých a až do 30.9.2016 je jeho výška stanovená na 1127,10 €. Pokiaľ žiadate o hypotéku spoločne s partnerom, hranica výšky príjmu je dvojnásobok, teda 2254,20 €.
Výhodou v tomto prípade je, že príjem je posudzovaný spoločne. Ak teda jeden z partnerov zarába viac a druhý menej, hrubý príjem oboch je pri získavaní hypotéky posudzovaný spoločne. Priemerný príjem žiadateľov v predchádzajúcom kalendárnom roku nesmie prekročiť strop, ktorý je 1,3 násobok priemernej mesačnej nominálnej mzdy, z tretieho kvartálu pred kvartálom, v ktorom bola podaná žiadosť o hypotéku.
Získať hypotéku pri aktuálne nastavených podmienkach a znížení až o 115,7 € pre jedného žiadateľa od prvého júla môže byť jednoduchšie a najmä výhodnejšie. Až do 30.9.2016 máte možnosť požiadať si o zvýhodnenú hypotéku pre mladých so štátnym príspevkom za nižšiu sumu pre žiadateľov.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára