sobota 4. februára 2017

Ako dofinancovať hypotéku?

Ako dofinancovať hypotéku? Pomôcť vám môže ďalšia nehnuteľnosť

Spotrebný úver je riešenie, no nie pre každého

Ak ste nedostali stopercentú hypotéku, riešením dofinancovania môže byť spotrebný úver. Tým môžete dofinancovať kúpnu cenu nehnuteľnosti, no je možné, že týmto krokom sa vám mesačné splátky výrazne navýšia, čo nemusí vyhovovať každému.

Založiť môžete ďalšiu nehnuteľnosť
Ďalšou možnosťou dofinancovania hypotéky do 100% je záložné právo na ďalšiu nehnuteľnosť. Zvýšite tak hodnotu zabezpečenia pre banku a znížite ukazovateľ pomeru hypotéky k zakladaným nehnuteľnostiam. V takomto prípade máte možnosť získať dokonca výhodnejšiu úrokovú sadzbu ako pri stopercentnej hypotéke a môžete tak mesačne niečo ušetriť.

Druhá zakladaná nehnuteľnosť nemusí byť vo vlastníctve žiadateľa a v tom prípade treba myslieť na to, či ste schopní úver splácať tak, aby ste nevyrobili problémy majiteľom druhej nehnuteľnosti.

Výhodou je napríklad to, že nemusíte ručiť oboma nehnuteľnosťami počas celej dĺžky trvania splácania hypotéky. Pokiaľ splatíte dostatočne veľkú časť hypotéky v hodnote druhej zakladanej nehnuteľnosti, môžete banku požiadať o uvoľnenie záložného práva.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára