nedeľa 17. septembra 2017

Hypotéku pre mladých so štátnym príspevkom čakajú od októbra ďalšie zmeny


Pokiaľ je žiadateľom hypotéky pre mladých so štátnym príspevkom jednotlivec, hranica jeho hrubého príjmu na dosiahnutie hypotéky bude od októbra maximálne 1 227,20 €. Ak o hypotéku žiada pár alebo manželia, maximálna spoločná výška ich príjmov by mala byť 2 544,40 €.

Vďaka štátnemu príspevku pre mladých môžu jeho žiadatelia počas prvých piatich rokov získať úrok nižší až o 3% p.a., z čoho 2% znižuje štát a o 1% znižuje úrok banka. Štátny príspevok však môžu získať žiadatelia na hypotéku do výšky maximálne 50 000 €, ktorá je určená na kúpu, výstavbu alebo rekonštrukciu nadobudnutej nehnuteľnosti a musí mať vek do 35 rokov. Žiadateľ o hypotéku môže žiadosť podať najneskôr v deň svojich 35. narodenín.

Štátny príspevok pre mladých je akousi pomocou pri splácaní hypotéky. Pokiaľ však nedodržíte určité podmienky, je možné, že ho budete musieť vrátiť. Pokiaľ splatíte hypotéku do 4 rokov od poskytnutia prvého štátneho príspevku, budete musieť celú jeho hodnotu vrátiť. Takisto v prípade prevedenia hypotéky na inú ako blízku osobu a využitie hypotéky na iný účel, na aký bola poskytnutá. Pokiaľ si teda miesto nehnuteľnosti na bývanie zadovážite auto, štátny príspevok budete musieť vrátiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára