sobota 16. decembra 2017

Chystáte sa lyžovať? Nezabudnite na poistenie!


Pokiaľ máte uzavreté klasické úrazové poistenie, či už samostatne alebo v životnom poistení, ak sa vám na našich slovenských svahoch stane menší úraz, nehodu môžete vyriešiť jednoducho a ľahko práve prostredníctvom tejto poistky. Na Slovensku dokonca platí, že prevádzkovateľ svahu je povinný na vlastné náklady zabezpečiť ošetrenie a prevoz zranenej osoby zo svahu k najbližšej sanitke. Ak sa chystáte na lyžovačku do zahraničia, je potrebné mať určite uzavreté cestovné poistenie a v rámci neho taktiež úrazové poistenie. Pri úraze tak máte nárok na preplatenie ošetrenia a lekárskej starostlivosti. V zahraničí prevádzkovateľ svahu neuhrádza náklady na ošetrenie cudzincov.

Pokiaľ lyžujete mimo označenej dráhy, respektíve mimo svahu a utrpíte úraz, kedy bude potrebný zásah horských záchranárov, bežné úrazové poistenie vám nebude postačovať. Ak teda máte radi extrémnejšie zimné športy mimo svahu či označených tratí a v prípade úrazu by pre vás musela prísť jedine horská záchranná služba, je dobré si pripoistiť v rámci poistenia aj poistenie nákladov na zásah horskej záchrannej služby. Predsa len, tento náklad nie je malou položkou a so zlomenou nohou vám vypadne aj pár týždňov vášho bežného príjmu. 

Pozor si treba dať aj na alkohol. Slováci obľubujú dať si za jeden na zahriatie, prípadne sa posilniť čajom s obsahom rumu, no pri nehode na svahu vám požívanie alkoholu môže pekne zavariť. Ak vám pri nehode na svahu bude zistený alkohol v krvi, na vyplatenie poistného plnenia môžete prakticky zabudnúť. 

Dobré je uzatvoriť aj poistenie zodpovednosti za škodu. V prípade, že pri nehode s iným lyžiarom či snowboardistom poškodíte jeho výstroj, prípadne aj pri menšom úraze bude chcieť miesto ospravedlnenia súdny proces, poistenie zodpovednosti za škodu vás ochráni pred tým, aby ste preplácali právnikov či výstroj zo svojho vrecka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára