sobota 6. decembra 2014

Pár dobrých dôvodov prečo?

Pár dobrých dôvodov, prečo predávať bez realitnej kancelárie.

Občas sa stretnem s ľuďmi, ktorí ma žiadajú o pomoc vo chvíli, keď sa im nedarí predať nehnuteľnosť bez realitky. Mrzí ma to, lebo keby ma o pomoc požiadali skôr, ušetrili by čas, nervy a hlavne peniaze. Aj keď si pôvodne mysleli pravý opak.

Preto vám tu ponúkam zopár "dobrých" dôvodov, prečo predávať bez realitky:

1. Keď vašu nehnuteľnosť inzeruje profesionál, osloví o pár stoviek tisíc ľudí viac, než vy. Takáto inzercie je mnohonásobne rozsiahlejšie, prepracovanejšia a účinnejšia než tá od súkromnej osoby. Teda, má väčšia pravdepodobnosť, že tú vašu nehnuteľnosť predá skôr a často aj za vyššiu cenu.

2. Nehľadiac na to, že keď ponúka nehnuteľnosť priamo majiteľ, kontaktujú ho výhradne realitnej kancelárie. Rozhodne nie skutoční vážny záujemcovia.

3. Keď realitnej kancelárii zavolá klient, tak tá si ho pochopiteľne preverí. Nie je to podvodník? Nie je to zlodej, tipér na vykrádanie nehnuteľností a podobne? Tých sa na stránkach pre inzerciu bez RK pohybuje až až. Veď im "zákazník" predloží kontakt i s fotodokumentáciou, ochotne pozve ďalej a ešte odpovie na všetko, čo sa zlodej spýta. Keď si inzerát podáte sám, na preverovanie za dverami vašej nehnuteľnosti už je trochu neskoro.

4. Vážne máte čas na to v podstate nonstop odpovedať na otázky, emaily a viesť strategicky správne vyjednávania so všetkými, čo sa vám ozvú?

5. A naozaj viete presne, čo všetko je potrebné zariadiť pri predaji?

6. Na základe čoho ste určili predajné cenu? Podľa toho, za koľko by sa vám páčilo predať? Alebo vám nejaký odborník stanovil skutočnú trhovú cenu a nie nezmysel? Či už smerom nadol alebo nahor.

7. A naviac, ak si zvolíte "obyčajného" právnika, ktorý nemá skúsenosti s nehnuteľnosťami problematikou, zaplatíte za jeho služby stovky a ešte si nemôžete byť istí dobre odvedenou prácou. Ja spolupracujem s tými skúsenými v danom odbore a máme výhodné zmluvné ceny.

Preto, ak chcete 
- sám osloviť s predajom menej potenciálnych klientov, 
- riskovať, že vám niekto vykradne nehnuteľnosť
- či máte chuť robiť prehliadky a jednať s klientmi, kedykoľvek oni potrebujú
- aby vás to stálo všetko väčšie nervy a peniaze 
- a ste si istý, že to obstaráte právne správne, potom hurá do toho. 

V opačnom prípade sa na mňa obráťte včas. Rád vám predstavím, čo všetko pre vás viem urobiť. Je toho veľa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára